Sigfrid Lindhe

Sigfrid Lindhe är född 1977 och bor i Furulund i Skåne och därifrån drivs Molnfritt Förlag. Skrivandet har legat som en osalig ande i bakgrunden under hela livet, och formulerades till slut i den enligt honom själv obehagliga debutromanen Ärret och Fortet. Med stort stöd från vänner och bekanta utvecklades det manuset till färdigt material under 2010 och 2011. Uppstarten av det egna förlaget föddes därefter i frustrationen av hur den traditionella bokmarknaden fungerar.

Sigge, som han i allmänhet kallas, älskar att vara med vänner och familj och det är där han finner sin trygghet. Hårt men hjärtligt är den föredragna tonen och han är som gladast när man finner honom mitt i någon stor flock med människor han känt länge. I skrivandet tar det sig uttryck genom att det ofta är många som är med och tycker till och hjälper till med förbättringar under den senare fasen av skrivandet. Detta till trots så är mingel något av det svåraste och värsta han vet. Hur gör man för att börja kallprata med främlingar gång på gång?

Även om genrena i hans böcker varierar, så respekterar de varandra. Begrepp och platser från Ärret och Fortet dyker upp i Patriarkerna som släpptes sent under 2012. Detta gäller även för den delvis verklighetsbaserade romanen Omoral som släpptes 2014. Det som går som en röd tråd genom Sigges böcker är hans vägran att ta ställning för gott eller ont. Verkliga människor har både hemska och förlåtande drag och det bör återspeglas i fiktion för att den ska bli trovärdig. Detta är enligt honom själv bakgrunden till hans avsmak för romantiska komedier där verkligheten i allt för stor grad målas ljusrosa och glänsande.

Sigfrid Lindhes nya trilogi Oden och Noah tar sin början 27e april 2018.

På förlaget arbetar Sigfrid Lindhe även med webbplatsen, marknadsföringen och den tekniska produktionen av bokunderlag.

Molnfritt Förlag Handelsbolag - Orgnr 969768-5932 - Allhemsvägen 2, 24466 Furulund - info@molnfritt.com